Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Chiptuning képes leírás - Chiptuning.tlap.hu
részletek »

Chiptuning - Chiptuning.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: chiptuning.tlap.hu » Chiptuning
Keresés
Találatok száma - 4 db
A chiptuningról

A chiptuningról

A motor működését a computer (ECU) vezérli, a motortérben levő jeladóktól beérkező információk alapján. Az összes jeladó adata az ECU-hoz fut be, chiptuning során az autó computerében lévő vezérlőchipet programozzuk át a jobb hatásfok, az optimális működés és a fogyasztáscsökkentés érdekében.

Chiptuning-Wikipédia

Chiptuning-Wikipédia

A chiptuning lényege, hogy a motorvezérlő elektronika, röviden ECU (Electronic Controller Unit) szoftvere kerül módosításra. A motor megfelelő működéséhez minden motorfunkcióhoz tartozó paraméter egymással összhangban történő módosítására van szükség. A tuning során a gyártó által beállított határértékeket is módosítanak, cél a hatékonyabb motorműködés, nagyobb teljesítményre és nyomatékra optimalizálják a motort.

Mi a chiptuning?

Mi a chiptuning?

A motorvezérló eredeti programját módosító, optimalizáló beavatkozás. A célja mindíg a dinamikus, komfortos, erőtartalékban bővelkedő vezetési élmény megalkotása. Nem hasonlítható semilyen más teljesítménynövelő megoldásohoz, pl.motorépítés vagy tuningbox! A tuningbox nem optimalizál hanem módosítja, pontosabban torzítja a külömböző szenzorok adatait. Sem a működésével, sem a hatásfokával nem hasonlít a csiptuninghoz így a várható eredményével sem.

Mi az a chiptuning és mire jó?

Mi az a chiptuning és mire jó?

A kedves és misztikus chiptuning szó a vezérlőelektronika már a kész kocsin való utólagos módosítását fedi, méghozzá szoftveres chiptuningot jelent. Optimális beállításokkal ugyanis egész jelentős teljesítménynövekedés érhető el.

Tuti menü