Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Chiptuning cikkek képes leírás - Chiptuning.tlap.hu
részletek »

Chiptuning cikkek - Chiptuning.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: chiptuning.tlap.hu » Chiptuning cikkek
Keresés
Találatok száma - 7 db
 Superchips, chiptuning könnyedén?

Superchips, chiptuning könnyedén?

A SuperChips egy nagy multra visszatekinto tuning cég Angliában, évek óta foglalkozik motorvezérlo egységek (ECU) újraprogramozásával. Végre lehetoségem nyílt kipróbálni, hogy mit tudnak. Árban manapság ez átlagosnak minosül. Persze ami jó, hogy a szervíz csatlakozón keresztül tudják feltölteni az új programot. De igazából mi is a chiptuning?

A takarékos utcai harcosok

A takarékos utcai harcosok

Ha valakiben felmerül a kérdés, hogy az ember miért tuningol egy 1.4-es autót, miért nem vette meg az 1.6-os változatot, akkor ez a rovat és ez az írás nem neki szól. A tuning az angol tune szóból származik, nyert teljes jogot itthon is és valahogy úgy fordíthatnánk le, hogy hangolás, módosítás. Tehát a meglévő, nem pont optimális készülék - esetünkben autó - megváltoztatása

Chiptuning a Dusterbe

Chiptuning a Dusterbe

Az oldalon bárki kérhet tanácsot LPG-s autójával kapcsolatban. Ha másfajta kérdésed, problémád lenne akkor témakör választás után akár azt is felteheted. LPG-doktor Injektor vagy keverőfej? Bemehetek a mélygarázsba? Gázpalackról fejtsem át a gázt? Megéri ez nekem?

Lóerők ingyen? Megmértük, mit hoz az olcsó chptuning

Lóerők ingyen? Megmértük, mit hoz az olcsó chptuning

A chiptuning legegyszerűbb formája, amikor valamely jeladó mért értékét meghamisítva továbbítjuk a motorvezérlő elektronikának. Kipróbáltuk, mit ér a legprimitívebb módszer. Ha eltekintünk a teljesítményalapú adózás és biztosítás jogi csapdáitól, bizony mindenki gondolt már arra, milyen jól is jönne pár extra lovacska.

Totalcar - Tanácsok - Tuningbox

Totalcar - Tanácsok - Tuningbox

Nehéz dolog összefoglalni a tuning boxokat pár mondatban, mert ahogy áruk is, beltartalmuk is különböző lehet. Egy jól megtervezett és több jelet is módosító, közbeiktatott (interface) jellegű tuningbox igenis hatékony, teljesítménynövekmény érezhető a TDi, PDTDi stb. közvetlen befecskendezéses feltöltött motorokon.

Több lóerő chiptuninggal

Több lóerő chiptuninggal

Mi az a chiptuning és miért jó? Jó dolog a chiptuning, kár hogy kevesen értenek hozzá Magyarországon. Mire kell figyelni, miről ismerni fel a kuruzslókat, és hogyan működik a gyakorlatban? Minden kiderül.

Tuning, de most megfelelően

Tuning, de most megfelelően

Mindenhol vannak közhelyek, az autós életben is. Az autók belül nagyobbak, mint kívül, tömegük nem érződik vezetés közben és a formájuk dinamikát sugároz. Ezek mind közhelyek, ahogy az is, hogy az autók szoftveres tuningját, módosítását mindenki szereti szoftver optimalizációnak hívni.

Tuti menü